Eksamineret Akupunktør og Massageterapeut
Mere end 20 års erfaring
I 2008 startede jeg klinikken på Skanderborgvej ved Harald Jensens Plads i Aarhus. Inden da har jeg arbejdet på en kiropraktisk klinik i Aarhus og før det haft egen klinik i København i tre år.

Udvikling er vigtigt for mig

Udvikling er vigtigt for mig

Jeg kan godt lide faglige udfordringer, og så har jeg et oprigtigt ønske om at kunne hjælpe folk af med deres smerter og skavanker. En af de mere spændende rejser, jeg har foretaget i forbindelse med min udvikling som behandler, var da jeg i foråret 2009 rejste til akupunkturens hjemland, Kina, for at efteruddanne mig på Chengdu University of Traditional Chinese Medicine.

Her fik jeg både bekræftet og øget min viden om det holistiske menneske. Et grundsyn, jeg i høj grad bruger som afsæt i mine behandlinger, hvor det altid handler om det hele menneske, uanset hvor på kroppen det gør ondt.

Mit arbejde og mit møde med mange forskellige mennesker hver dag gør mig hele tiden klogere, mere erfaren – og mere nysgerrig. Efter mange års arbejde som alternativ behandler, giver jeg mine erfaringer videre til andre ved at undervise i både Akupunktur, Cupping, Gua Sha og Massage.

I foråret 2016 havde jeg fornøjelsen at undervise mine udenlandske kolleger på en international kongres for Kinesisk Medicin i Tel Aviv.

Jeg er medlem af Praktiserende Akupunktører. Her er jeg er RAB-registreret både som akupunktør og massør og lever dermed op til Sundhedsstyrelsens lovgivning, hvilket er din sikkerhed for en professionel og kvalificeret behandling.

RAB registreret massør
RAB registreret Akupunktør

Billeder fra min hverdag

Det er mit mål hele tiden at udvikle mig som behandler og menneske.

Mine patienter fortæller

Flere end 3000 patienter har modtaget min behandling. Her er nogle af historierne.

Stress
Da jeg kom hos Jon Bannbers første gang, var jeg meget stresset, havde ondt i skulder- og rygmuskulatur og følte mig magtesløs og ked af det.

Efter massage og Gua Sha-behandling blev mine anspændte muskler betydeligt blødere, og jeg blev hurtigt mere afslappet i kroppen.

Senere fulgte akupunktur, 4-5 gange, og de behandlínger løste virkelig op for nogle indre blokeringer.
Der er både fysisk og psykisk en markant forskel på før og efter. Jeg er blevet gladere, mere handlekraftig og frem for alt mere afslappet i min reaktion på omverdenens krav og forventninger. Jeg er dybt taknemmelig.

/ Bente

Dårlige knæ
Tove Jørgensen, der i dag er 70 år, kom i 1959 til skade med sit knæ. En efterfølgende operation i 1960 betød, at knæet ikke kunnet strækkes helt ud. Knæet var desuden så ømt, at hun havde svært ved at have nylonstrømper eller lange bukser på.

Tove Jørgensen har i 30 år arbejdet siddende ved en maskine i samme stilling, så hendes skuldre var i årenes løb krøbet lidt op mod ørerne. På Kiropraktisk Klinik i Park Allé var akupunktør og massør Jon Bannbers sat på opgaven, og han fik langsomt skuldrene masseret på plads igen.

En dag spurgte han Tove Jørgensen om hun var bange for noget, og da hun svarede benægtende, bad han om lov til at sætte nåle
i hendes dårlige knæ. Jon Bannbers fik heldigvis lov. ”Jeg besluttede mig for at gå hjem fra klinikken”, fortæller Tove Jørgensen.
”Jeg gik hen ad Park Allé, ned ad Sønder Allé og gennem Ryesgade, da jeg nåede til den katolske kirke var mit ben strakt ud,
og jeg ville gerne have set mit ansigtsudtryk, da det gik op for mig”, griner Tove Jørgensen, der i dag kun mærker noget til knæet
ved vejrforandringerpga. den gigt, der er kommet i knæet.

/ Tove Jørgensen

Psoriasis i hårbunden
Anbefaling akupunktur
Hanne Jensen har siden hun var 17 år været stærkt plaget af psoriasis i hårbunden.
Hun har gennem årene prøvet alt fra lysbehandlinger til tjære og salver, men da intet
hjalp, havde Hanne Jensen efter næsten 40 år affundet sig med, at det var noget, hun
måtte leve med.

”For halvandet år siden gik jeg af helt andre årsager til massage hos Jon. Han lagde
selvfølgelig mærke til min hovedbund og så spurgte han, om han måtte prøve med nåle”,
fortæller Hanne Jensen.

Efter 6-7 behandlinger forsvandt hendes psoriasis, og den er ikke vendt tilbage siden.
”Der er en meget, meget lille rest tilbage, men det er slet ikke som det har været.
Til gengæld kan det godt være svært at have en god hårdag, for når jeg kommer til
massage, skal Jon altid lige rode i mit hår for at se, hvordan det går”, griner Hanne Jensen.

/ Hanne Jensen

Langvarigt og smertefuldt sygdomsforløb
Da Claus Bjerregaard for to år siden lagde sig med en helt almindelig influenza, blev det starten på et langvarigt og smertefuldt sygdomsforløb, som bl.a. har pillet 12 kg af hans ellers slanke og veltrænede krop.

Influenzaen blev til lungebetændelse, blodforgiftning og en tur på intensiv. Senere fulgte endnu en lungebetændelse og en efterreaktion med hævede led og smerter i hele kroppen.
”Jeg har haft elektroder på for at stimulere mine muskler og gået til fysioterapi for at lære øvelser, og det har da bestemt haft effekt”, fortæller Claus, der arbejder som kost og ernæringskonsulent samt træningsvejleder, og derfor selv har haft godt styr på genoptræningen.

”Da jeg havde brug for at finde en massør, stak min mor mig en brochure fra Jon, og efter 10 minutters uforpligtende snak med Jon, valgte jeg at prøve hans behandlinger. De første gange med massage havde ingen effekt, men så prøvede vi med akupunktur. Det virkede.
I dag har jeg stadig smerter, men på et langt lavere niveau, så mit medicinforbrug er sat mærkbart ned”, slutter Claus, der dog også mener, at man ikke skal undervurdere den psykologiske effekt af behandlingerne.

/Claus Bjerregaard

Overanstrengelse og smerter i sin højre arm
Da Else Andersen fik alvorlige smerter i sin højre arm, gav lægen hende diagnosen overanstrengelse og sendte hende til en fysioterapeut.

”Fysioterapeuten koncentrerede sig kun om armen og behandlede kun den. Det hjalp overhovedet ikke, og efter endt behandling var jeg lige vidt”, fortæller Else Andersen, der er 65 år og tidligere musiklærer.

”Da jeg kom ind til Jon, startede han ikke med at behandle armen, men ledte i stedet efter det sted smerten udsprang fra. Det viste sig at være ved højre skulderblad, hvor jeg har samlet mig en ordentlig omgang myoser og spændinger gennem årene. Armen – den fejlede faktisk ikke noget, smerterne her var en reaktion på de spændinger, som blev fundet ved skulderbladet.

Det er helt klart gået fremad, efter jeg er begyndt hos Jon. Han koncentrerer behandlingen mod de steder, hvor smerten udspringer fra, og det kan mærkes – også under behandlingen”, konstaterer Else Andersen, der nu kan spille klaver igen.

Else Andersen får en kombinationsbehandling, hvor Jon både bruger akupunktur, massage og sugekopper.

/ Else Andersen

Allergi og eksem
Jeg har i seks år lidt af allergi og eksem, der kom til udtryk i kløende og røde øjne og udslæt på kroppen.
Jeg kunne ikke få svar på, hvad der gav så voldsomme reaktioner og tog flere gange til både
læge og vagtlæge og blev sendt rundt i systemet, alle stillede sig uforstående over for mine reaktioner.
Til sidst fik jeg beskeden om, at der ikke var mere at gøre for mig.

På dette tidspunkt havde jeg svært ved at passe mit studie på grund af reaktionerne i øjnene, der gjorde
det nærmest umuligt at læse, men de allergipiller, jeg fik til at lindre, havde bivirkninger.
Jeg blev ualmindelig træt og faldt i søvn i mine bøger, jeg blev grådlabil og havde humørsvingninger.
Det var her,jeg overvejede en alternativ behandlingsmetode hos Jon Bannbers – det har jeg aldrig fortrudt.

I kyndige og kompetente hænder blev jeg behandlet med akupunktur og efter
blot 6 behandlinger, kunne jeg lægge både øjendråber og næsespray på hylden.
Pillerne tager jeg kun, hvis jeg får et anfald af allergi – en klar forbedring af min livskvalitet.

/ Anna

Ryg, hofte og bækken skavanker
”Jeg kalder ham for min tryllemand”, kommer det på syngende norsk fra Kathrine Hjelmrud, 46 år og tidligere elitesvømmer og håndboldspiller på højt niveau.

I dag arbejder hun som leder for 40 ansatte i et hektisk job, hvor hun har brug for at være på toppen.

”Jeg har gennem årene fået massage af mange forskellige massører og fysioterapeuter, men Jon skiller sig ud. Han ved lige præcis, hvor han skal trykke, og han går til opgaven med stor seriøsitet hver gang. Det er rigtig spændende, at han hele tiden
både uddanner og udvikler sig, ligesom han gerne afprøver utraditionelle metoder.

Han har virkelig hjulpet mig med både ryg og hofter, samt afhjulpet de skavanker jeg fik i mit bækken efter en fødsel. Selvom det kan virke lidt underligt, når han skal mærke puls og se ens tunge, så har han en dejlig holistisk tilgang til det hele.

Det var da også min tryllemand, der efter bare én behandling fik bugt med min eksem, som jeg havde døjet med i 10 år.”

/ Kathrine

Smertelindring og øget koncentration
Mit kendskab til Jon Bannbers som behandler går tilbage til, han var massør hos en kiropraktor.

Jeg har tendens til myoser og spændinger pga. skævhed i ryggen, hvilket til tider giver smerter. Her hjælper massagen med at løsne op og smertelindre.

Akupunktur har jeg fået i forskellige situationer. Første gang var i forbindelse med flere eksamener, hvor akupunkturen virkede beroligende og hjalp med øget koncentration og fokusering. Senere har akupunkturen hjulpet mig med nedbringelse af kraftige allergi symptomer.

Lige nu er jeg i gang med NADA-behandlinger som bl.a. virker beroligende og afslappende på hele kroppen.
Jon Bannbers er en meget faglig dygtig behandler, som man trygt kan blive behandlet af.

/ Nathalie

Slidgigt i knæ
Jeg har i snart 2 år fået akupunkturbehandling hos Jon Bannbers og er meget glad for at akupunktur kan mindske smerterne i mine knæ, hvor jeg har slidgigt.

Jeg får behandling ca. hver 4-5 uge og kan passe mit job og fungere i mine daglige gøremål. Jon har i forbindelse med de sidste 3 behandlinger afprøvet el-akupunktur og det virker fantastisk på mig, næsten ingen smerter, så jeg kan kun anbefale alle at prøve den behandling.

Stort tak til Jon for rigtig gode behandlinger.

/ Marianne Rohde Madsen

Uddannelser og kurser jeg har gennemført

Maassageterapeut på Axelsons Body-Work School i København og Stockholm 1996-97,
Zen-Shiatsumassør på Dansk Center for Shiatsu København 1998-2001
Akupunktør på AkupunkturAkademiet i Århus 2003 05
Certificeret NADA-behandler I 2009

Sikkerhedskursus i at forebygge, erkendelse og håndtering af skader på lungerne efter nåleakupunktur på brystkassen 
v/ First-8
Århus 3 -5 august 2021

Dr. Tungs Method
V/ Dr. Hui Zhang
Stockholm16 -17 oktober 2021

Hvordan behandles senfølger efter Covid-19 med TCM i Kina?

v/ Zang Hui
Århus 23 marts 2021

Insula-Mental Sundhed i et neurofysiologisk Perspektiv
v/ Pernille Thomsen Special-pædiatisk fysioterapeut M.Ed., Extern Lektor
Århus 13 marts 2021 

Behandling af Angst og Allergi med OscillationsAkupunktur
v/ Lone Løvgren
Århus 5 marts 2021 

Behandling af knuder i brystet (godartede knuder)
v/ Zang Hui
Århus 27 februar 2021

Akupunktur og Sygdomme hos manden
v/ Merete Lindén Dahle
Stockholm 19 – 20 oktober 2019

TCM Kongres Gynaecology and Andrology, Fu Qing-zhu. mm.
Rothenburg o.d.T. Tyskland 28 maj – 1 juni 2019

International Congress of Chinese Medicine
Tel Aviv Israel 2 – 4 april 2019

Neurologiske Lidelser
v/Elsabeth Lægaard
Middelfart 30 marts 2019

Akupunktur – et spadestik dybere! / Evidence – Based Chinese Medicine – The Evidence
v/ Dr. Gil Barzilay
Århus 27 juni 2018

TCM Kongres Yangsheng Prevention, neurology mm.
Rothenburg o.d.T. Tyskland 8 – 12 maj 2018

Psykiske ubalancer – Emotioner i TCM og de fem faser
v/Nicholas Garner
Middelfart 24 marts 2018

International Congress of Chinese Medicine
Tel Aviv Israel 12 -15 marts 2018

TCM Kongress Shen an Emotions, Cardiovascular Diseases mm.
Rothenburg o.d.T. Tyskland 23- 27 maj 2017

Gynækologi og andrologi
v/Claus Sørensen
Middelfart 1 april 2017

International Congress of Chinese Medicine
Tel Aviv Israel 20 – 23 marts 2017


Førstehjælpskursus opdatering livreddende førstehjælp

v/Kim Berg Pedersen
Århus 5 september 2017

Classical Moxibustion, Puls-reading and cultivating the practitioner
v/Dr. Suzanne Robidoux
Århus 20-24 oktober 2016

Smertebehandling med meridianbalancering
v/Lars Kjeldal
Middelfart 1-2 oktober 2016

TCM Kongress Idividual Medicine: Endocrinology, Gender Medecine mm. 
Rothenburg o.d.T. Tyskland 3- 7 maj 2016

 

 

International Congress of Chinese Medicine 
Tel Aviv Israel 5 – 8 april 2016

Stress
v/Nigel Ching
Middelfart 2 april 2016

Muskel Energetisk Teknik
v/Jan Lasota
4 – 5 december 2015

Gua Sha
v/Ph.D. Arya Nielsen
Aarhus 2 oktober 2015

One minute diagnose og Oncology Acupuncture
v/ Dr. Yair Maimon
Middelfart 26 – 27 september 2015

Scalp-Acupuncture
v/ Dr. Suzanne Robidoux
Aarhus 31 maj – 2 juni 2015

The Liver
Green Dragon of the Eastern Sea
v/Peter Firebrace
Slettestrand 8 februari 2015

TCM Kongress Adjuvant Therapies in Oncologi and Muscoloskeletal Disorders
Rothenburg o.d.T. Tyskland 12 – 16 maj 2015

ICCA Conference Science Day mm.
Tel Aviv Israel 24 – 27 marts 2015

Førstehjælp
v/Arne H. Christensen
Aarhus 26 september 2014

Kursus muskulær behandling af skulder, hofte, psoas og bækken
v/Toni Tanil og Gunna Højgaard
Aarhus 9 november 2014

4th Scandinavian TCM Congress
“Chinese Medicine and Spirituality:
Cultivation of the Practitioner, the Healer and Alchemist”
Slettestrand 5 – 7 September 2014

The Heart
The Red Bird of the Heart
v/Peter Firebrace
Slettestrand 5  juli 2014

TCM Kongress “Lifestyle Diseases: Old medicine – Modern Diseases
Rothenburg o.d.T. Tyskland 27 maj – 31 maj 2014

ICCA Conference Science Day mm.
Tel Aviv Israel 25 – 27 marts 2014

Skulderfunktion og senfølger efter operation for brystkræft
v/Margot Christensen
Aarhus 17 april 2014

Diagnostik og behandling af kæbeledsproblemer (TMD)
v/Gunna Højgaard
Aarhus 23 marts 2014

The Liver
Green Dragon of the Eastern Sea
v/Peter Firebrace
Slettestrand 8 februar 2014

Electro Acupuncture
v/Stephen Lee
Århus 14.-15. september 2013

Restoring the Kidneys
v/Peter Firebrace
Slettestrand 6 juli 2013

TCM Kongress Psychiatry, Psychosomatic Medicine, Geriatrics
Rothenburg o.d.T. Tyskland 7 maj – 12 maj 2013

Akupunktur og hjerte-karsygdomme
v/Anne Johannesen
Middelfart 23 marts 2013.

Tungdiagnose
v/ Nigel Ching
Middelfart 24. marts 2012

TCM Kongress 
Fertillity, Paediatrics, m.m
Rothenburg o.d.t. Tyskland 16 maj – 20 maj 2012

 

 

Gua Sha
v/Ph.D. Arya Nilesen
Århus 20 – 21 oktober 2012

Smertebehandling
v/Vigdis Lysne & Bruno Aamo
Middelfart 26. oktober 2012

3rd Skandinavien TCM Congress
”Chinese Medicine and  the Fertile Sprit:
Childhood, Nourishment and Long Life”
Slettestrand 1 – 4 september 2011

TCM Kongress
Holistic treatment of pain, dermatology depression  mm.
Rothenburg o.d.t. Tyskland 31 maj – 5 juni  2011

Kronisk sygdom og Akupunktur
v/Anette Koppang
Odense 9 April 2011

Barnløshed med Akupunktur
v/ Qunhui Maos
Århus 19 – 20 marts 2011

Kostkursus
v/ Peter Torssell
Fyn 7 – 9 januar 2011

TCM Kongress
Trauma, Psychological an Physical, Allergies mm.
Rothenburg o.d.t. Tyskland 12 – 16 maj 2010

Pre-TCM Akupunktur
v/ Gudrun Aagaard Rasmussen og Lars Wiinblad
Odense 21 marts 2010

Nada

v/ Lars Wiinblad
Århus  december 2009

2nd Skandinavien TCM Congress
Emotions, Spirituality and Alchemy
Slettestrand 3 – 6 september 2009

TCM Kongress
Autoimmmune diseses  Five element Akupunktur mm.
Rothenburg o.d.t. Tyskland 20 – 24 maj 2009

University of Traditional Chinese Medicine
Chengdu Kina april måned 2009

Endometriose
v/ Barbara Kirschbaum
Odense 22 marts 2009

Akupunkturbehandlinger af Shen og Psykiske Problemer
v/ Dr. Yair Marmon
Stockholm oktober 2008

Smerte/traumebehandling
v/ Honora Lee Wolfe
København 23 september 2008

Puls-kurusus
v/ Bob Flaws og Honora Lee Wolfe
København 21-22 september 2008

TCM Kongress
Rothenburg o.d.t.
Tyskland 30 april – 4 maj 2008

Hovedpine og Migræne
v/ Jun He
Odense 9 marts 2008

1, Scandinavian TCM Congress
Gynaecology, Andrology and TCM Philosophy
Slettestrand 6 – 9 september 2007

Diagnose and threat on Shen lavel
v/ Dr. Yair Marmon
Odense 18 marts 2007

Spædbørnskolik
v/ Kajsa Landgren
Odense Marts 2006

Auricolaterapi/øreakupunktur
v/ Kim Havgaard
Århus Februari 2006