Mange benytter sig af akupunktur i forbindelse med en kræftsygdom.

Undersøgelser fra både ind- og udland viser, at akupunktur kan mindske og lindre fysiske og emotionelle gener, i forbindelse med sygdommen og behandlingsforløbet.

Akupunktur opbygger overskud og modstandskraft i kroppen.

I selve behandlingsforløbet kan der være stort ubehag forbundet med at modtage kemoterapi og stråler I forbindelse med kemoterapi er kvalme og opkast de mest generende, men også smerter, som kan være i forbindelse med et operativt indgreb, eller fra kemoterapien.

Undersøgelser har vist at Akupunktur i forbindelse med kræftbehandling, har en bedre effekt på smerte, end smertestillende medicin alene. Akupunktur kan også afhjælpe, andre bivirkninger, såsom hedeture, mundtørhed, dårligt immunforsvar samt stor fysisk og psykisk træthed, alt sammen noget kan være med til at forringe livskvaliteten yderligere.

Min erfaring er, at de kræftpatienter, som sideløbende med kræftbehandling modtager akupunktur, oplever langt færre gener, så de i højere grad kan opretholde et ”normalt” liv.

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan man læse:

”….- når det gælder den almene sygdomsfornemmelse og utilpashed hos kræftpatienter, kan akupunktur mindske generne, sådan at man oplever en bedre bevægelighed og højere aktivitetsniveau.” og ” I stort set alle tilfælde er det dokumenteret, at patienter i almindelighed er godt tilfredse og oplever en ændring til det bedre mere eller mindre markant.”

Har du spørgsmål eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte mig her

Kilder og Artikler: 

Akupunktur nål og kemo

http://tidslerne.dk/medlemsblad/2013/03/#/8/

http://www.cancer.dk/hjaelp-viden/hvis-du-har-kraeft/alternativ-behandling/behandlingsformer/akupunktur/

http://www.acupunctureshop.com/artikler/akupunktur-mod-hedeture.html?PHPSESSID=b644910a540fe68f630c699c4cd7b8cf

http://kwgn.com/2014/03/13/cu-hospital-uses-acupuncture-as-part-of-cancer-treatment/

Patient udtalelse:

I Oktober 2012 fik jeg konstateret en knude i brystet. Jeg henvendte mig til Jon Bannbers, hvor han gik i gang med at styrke mit immunforsvar.

Jeg blev opereret 3 gange, og den sidste gang fik jeg fjernet lymfeknuder, og derefter fik jeg 25 gange strålebehandling og efterfølgende medicin.

Det er en hård omgang for kroppen, men hele vejen igennem har jeg fået akupunktur, en gang om ugen. Jeg er overbevist om, at det har hjulpet mig igennem uden alt for mange bivirkninger, såsom  depression , ødemer, stråleskader  mm.

Jeg går stadig til akupunktur, både for at holde immunforsvar på højt niveau, og for at være både fysisk og psykisk i form efter den enorme belastning min krop og sjæl har været igennem.

Jytte