Bliv klogere på

NADA Akupunktur & Behandling

NADA-behandling har i mange år været kendt som et virkningsfuldt værktøj til at dæmpe alt fra angst og depression til koncentrations- og søvnbesvær. Som certificeret Nada-udøver er jeg klar til at hjælpe dig med at få en bedre balance i krop og sind – og dermed en bedre balance i livet – gennem NADA-akupunktur.

Efterhånden kender rigtigt mange til NADA og ved, at det er handler om behandling med nåle i øret. Langt færre ved til gengæld, at mens både den europæiske og den kinesiske øreakupunktur er selvstændige behandlingsformer, anvendes NADA altid som et supplement til andre behandlinger. Et supplement, som i sig selv kan have en velbeskrevet effekt på bl.a. uro, stress, søvnproblemer og angst.

Derfor anvender jeg netop NADA ved stress, nervøsitet og uro, da behandlingen kan have en meget beroligende effekt. Amerikanske undersøgelser tyder desuden på, at NADA kan have en lige så god virkning på børn med ADHD som brugen af centralstimulerende medicin – og det er også min erfaring.

NADA er altså en enkel akupunkturform, der anses for at have meget få bivirkninger og kan hjælpe dig med at finde ro og balance. Men hvordan opstod denne form for akupunktur?

Hvad er NADA?

NADA er en forkortelse for den amerikanske forening National Acupuncture Detoxification Association. På dansk kender og bruger vi som regel ordet ”detoxe”, når vi tager en udrensningskur, og direkte oversat betyder ”detoxification” afgiftning.

I begyndelsen blev NADA-akupunktur da også især brugt som en metode, der skulle hjælpe misbrugere af fx stoffer, piller og alkohol til at blive afgiftet og dermed fri af deres afhængighed. I dag anvender vi desuden NADA til at skabe ligevægt i mere bred forstand.

Hvornår begyndte man at bruge NADA-akupunktur?

NADA-akupunktur blev oprindeligt udviklet på baggrund af erfaringer fra bl.a. Hong Kong, hvor man gennem akupunktur havde haft succes med at reducere abstinenssymptomer fra heroin.

Det fik i begyndelsen af 1970’erne den amerikanske psykiater Michael Smith til at skabe en øreakupunkturmodel, der få år senere blev kendt som NADA-metoden. Sammen med en række kolleger udviklede og standardiserede han gennem 1974-75 akupunkturprogrammet.

Da man i 1985 havde høstet 11 års erfaringer med denne form for akupunktur, dannede man NADA – National Acupuncture Detoxification Association. Siden har metoden hastigt bredt sig under navnet NADA-modellen eller NADA-akupunktur.

Hvad bruges NADA til?

Overordnet bruger jeg som sagt NADA til at hjælpe dig med at få større ro og bedre balance i krop og sind. Det kan fx være i forbindelse med et rygestop, hvor NADA kan være med til at formindske dine abstinenser og dermed trangen til at ryge.

Det kan også være, at du oplever at have tankemylder og har brug for hjælp til at geare ned og koble ud af de mange tanker. Her kan NADA-akupunktur ligeledes være en rigtig god metode. I det hele taget kan mange have gavn af NADA, fordi akupunkturen kan bruges meget bredt.

NADA kan fx være et effektivt værktøj i forbindelse med:
• Angst og depression
• At mindske stoftrang og abstinenser
• Søvnforstyrrelser
• At øge koncentration og indlæring
• At dæmpe aggressive impulser og vold
• Psykiatriske tilstande
• Stress
• ADHD
• Spiseforstyrrelser
• Støtte i behandling af HIV og cancer
• Akut krisehjælp

Hvordan foregår en NADA-behandling?

Når du henvender dig til mig, tager vi selvfølgelig først en snak om, hvilke problemer eller udfordringer, du står med, så jeg kan vurdere, om NADA er den rigtige metode at bruge.

Selve behandlingen begynder med, at jeg lokaliserer NADA-punkterne, der mere er små zoner end
akupunktur-punkter i klassisk forstand. Herefter får du fem sterile engangsnåle i hvert øre. Du vil måske mærke nogle små stik, når nålene sættes i, men den stikkende fornemmelse aftager hurtigt.

En behandling varer omkring 45 minutter. Det anbefales, at man for at opnå den bedst mulige effekt sidder stille og slapper af imens. Det er ikke ualmindeligt at falde i søvn. Nogle oplever snurren i øret eller dele af kroppen, mens andre kan få kuldefornemmelser, og begge dele er helt normale reaktioner.

NADA-punkter og forløb

Et NADA-forløb indledes som sagt med, at NADA-punkterne/zonerne lokaliseres, før jeg sætter nåle i ørerne.

At du netop får fem nåle i hvert øre skyldes, at man i NADA-akupunktur arbejder med udgangspunkt i fem punkter. Gennem bearbejdning af punkterne, stimuleres forskellige positive egenskaber.

Ifølge kinesisk medicin siges de fem NADA-punkter herunder at have følgende virkning:

• Sympatikus; giver sindsro, næring og omsorg
• Shen Men; øger ens tålmodighed og klarhed
• Nyren; giver viljestyrke og visdom
• Lungen; giver mod og lindrer sorg
• Leveren; giver accept og mindsker vrede

Hvor hurtigt virker en NADA-behandling?

Mange oplever en umiddelbar stresslindring og et stigende velbefindende, og du vil som regel kunne mærke effekten af den enkelte behandling i mindst 24 timer.

Det er helt individuelt, hvor mange behandlinger, man for at skabe en mere varig forandring har brug for – men jo flere behandlinger du får, jo bedre vil effekten være.

NADA-akupunktur kan ikke overdoseres og anses for at have få bivirkninger.

Vil du vide mere, eller booke tid til behandling med Nada Akupunktur?

Kildeanvisninger:
Aalborg Universitetshospital
Psykiatrien i Region Midtjylland
NADA Danmark ApS
Den Miljøterapeutiske Organisation

Klienterne fortæller

RAB registreret massør
RAB registreret Akupunktør

Har du spørgsmål?

Kontakt mig hvis du har spørgsmål til mig eller mine behandlinger