Yin Tang Massage – Sådan gør du

Det fortæller jeg om Yin Tang Massage

Hej og Velkommen.
Jeg hedder Jon Bannbers og jeg er Akupunktør Massør og Shiatsu terapeut. Jeg har min klinik i Århus

I dag har jeg tænkt at jeg skulle vise en massage, som man kan gøre på hinanden, det er en meget god beroligende massage, som også er god mod stress.

Jeg har lært den så jeg var i Kina og studerede akupunktur.
Jeg kalder den, massage af Yin Tang.
Og hvorfor jeg gør det? Det er for det sidder et punkt her, mellem øjenbrynene, som kaldes Yin Tang.

I panden har vi mange beroligende punkter, som kan være en god idé at massere.

Vi starter med at personen som skal have massagen, ligger på ryggen.
Se til at personen ligger afslappet og behageligt, det kan være på gulvet, men også i en seng.


Det er også vigtigt, at den som skal udføre massagen, også sidder godt og at man sider bagved personen.


Vi starter med at stryge fra punktet mellem øjenbrynene, som kaldes Yin Tang


Trækker/stryger lange træk op mod midten af hovedet, det gør vi ca. 20 gange, har man lyst kan man gøre det 30 gange, det må man godt.

Jeg starter med at bruge begge hænder og det er kun tumlerne man bruger for at gøre disse strøg.


Når man har gjort det nogle gange, ca. 20 – 30 gange.
Så begynder man at stryge på hele panden også lange stryg, frem og tilbage over panden, fra side til side ca. 10 – 20 gange, lige som har lyst til, og det er tumlefingrene man bruger.

Du udfører det stille og roligt.

Når man har gjort det her nogle gange.

Så begynder vi at trykke.

Man holder hænderne fast i greb mod hovedet. så gør man tryk med begge tommelfingre, det er også vigtigt at man holder et fast greb på siderne af hovedet.

Så trykker man her fra Yin Tang punktet og hele vejen op med begge tommeltot samtidigt, hele vejen mod midten/toppen af hovedet.
Når man har gjort det.

Skal vi trykke fra start på øjenbrynene, på begge sider samtidigt, så trykker vi også op mod toppen af hovedet, det er vigtigt at man stadig holder hænderne på siden af hovedet, man gør det stille og roligt, man kan gøre det i samme takt som sin egen vejrtrækning, eller lige som det passer en.
Så flytter vi tumlerne til midten af øjenbrynene, gør det samme, presser, holder ved siden af hovedet. Men her går vi ikke op til toppen af hovedet, her drejer vi lidt rundt, i en halv cirkel som vi afslutter på toppen af øret, se her. Så går vi fra midten af øjnebrynene, på den her måde og op her og afslutter.

Det sidste tryk gør vi i slutningen af øjnebrynene og så presser vi, her går vi indenfor øret så vi afslutter på siden af øret, vi gør det, på den her måden, trykker rundt her, stopper her herned, og så den her vej rundt.
Når vi har trykket her hele vejen rundt, det sidste tryk. Her holder jeg hænderne, mere bagved ørerne, når jeg gør den sidste trykrunde.
Så går vi tilbage igen og gør de lange strygninger, som vi gjorde i starten, fra Yin Tang nogle gange, så mange man har lyst til.

Efter det begynder man at stryge ud på siderne til begge sider, på samme måde, som vi gjorde før, det kan man gøre nogle gange, du bruger lige så lang tid du har lyst til, at give massagen, det er rigtigt dejligt, det giver en god afslapnings og beroligende effekt.

Det sidste jeg gør, er at afslutte med at gøre de lange stræk fra Yin Tang til midten på hovedet, det er det sidste jeg gør.

For at afslutte helt. Holder jeg på punktet midt på hovedet der som også kaldes Du 20,
Den anden hånd sætter jeg på brystbenet, hold der i ca. 1 minut.
Så er behandlingen overstået.

Held og lykke med det

Pas godt på jer selv derude.

Har du spørgsmål eller andet er du velkommen til at kontakte mig her