Behandling af iskias

Ondt i iskias kan være mange ting

Iskiasnerven er kroppens største nerve. Den har sit udspring i lænden, hvor den løber fra hver side af rygsøjlen, ned over ballerne og gennem baglårene. Til sidst spreder den sig ned gennem læggen og ud i fødder og tæer. Iskiasnervens funktion er at forsyne benene, fødderne og tæernes muskler med signaler, så vi kan bevæge dem. Den sørger også for følesansen i huden og vores evne til at føle smerte.
Smerter i og omkring iskias kan skyldes mange forskellige ting. Der kan være stor forskel på, hvilke gener man oplever. Det kan være alt fra stærke smerter til ømhed og føleforstyrrelser.
Nerven kan være generet af tryk fra en muskelspænding, som typisk vil resultere i en udstrålende smerte. Der kan også være tale om infektion, gigt eller andre sygdomme. Endelig kan iskiasproblemer skyldes en diskusprolaps eller begyndende diskusprolapser i lænden.
Det kan af og til være svært selv at lokalisere, hvor smerten helt præcist udspringer fra, og det er ikke alle smerter i lænd, baller og ben, der skyldes problemer med iskias..

 

Alle patienter er forskellige

Flere patienter kan have helt ens symptomoplevelser, selvom det ved nærmere undersøgelse viser sig, at symptomerne udspringer af helt forskellige årsager.

Smerter fra iskias kan vise sig som smerter i ballen, baglåret, på siden af benet, i læggen eller hælen. Af og til oplever patienterne smerter i lysken, som kan skyldes, at de kompenserer for smerter andre steder. Der kan komme føleforstyrrelser, og smerten er sjældent konstant. Smerten kan komme, når man rejser sig fra en stol, når man skal køre bil, når man ligger i sin seng eller ved overanstrengelse. Det kan for eksempel være smertefrit i starten af en gåtur, men efter et par kilometer bliver det smertehelvede.

Når du kommer som patient her, vil vi derfor sammen bruge noget tid på at finde frem til den virkelige årsag til problemet, og derfor bruger jeg også tid på at spørge om andre ting, inden vi starter behandlingen. Husk at årsagen kan ligge lang tid tilbage, så hvis du f.eks. forstuvede foden sidste sommer, kan det også være en vigtig information. Det er også vigtigt for mig at kende din generelle helbredstilstand, da alle mine behandlinger tager afsæt i det hele menneske.

Akupunktur mod Iskias smerter

Akupunktur mod iskias

Akupunktur er en særdeles effektiv behandlingsform mod iskias- og lignende smerter og gener. Akupunktur kan lindre både de akut opståede smerter og smerter, som har generet dig i flere måneder, da nålene hjælper effektivt til med at afspænde musklerne.

Jeg kan også anvende massage, el-akupunktur og cupping i forbindelse med et smertebehandlingsforløb. Hvis dine problemer alene er muskulære, kan jeg helt afhjælpe dine problemer. Skyldes dine smerter en diskusprolaps, er akupunktur også effektiv, da jeg kan gå ind og afhjælpe spændinger, så du bedre kan genoptræne og styrke de muskler omkring diskusprolapsen, som skal hjælpe med at holde bruskskiverne på plads. Hvis jeg får mistanke om en uopdaget diskusprolaps, vil jeg altid bede dig søge læge for en nærmere udredning.